Μαρία Γιαννακοπούλου

Πίσω στη Λίστα

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Effie Awards 2024

Η Μαρία Γιαννακοπούλου υπηρετεί ανελλιπώς τον χώρο του Marketing, σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, τα τελευταία 14 από τη θέση της Διευθύντριας Marketing της ΟΠΤΙΜΑ, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας τυροκομικών προϊόντων. Το Τμήμα Marketing είναι υπεύθυνο για ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο πολύ αναγνωρίσιμων και δημοφιλών brands ( Ήπειρος, ΚατίκιΔομοκού, Λεβέτι, Dirollo, Kerrygold, Ταλαγάνι, Adoro), στο οποίο προστίθενται διαρκώς σύγχρονα, καινοτόμα, προϊόντα.

Έχοντας ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της (MBA) στο McGill University του Καναδά, εργάστηκε για 11 χρόνια στην Johnson & Johnson, αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία στο Μarketing και τις Πωλήσεις, μέσα από την ενασχόλησή της με πολλά και διαφορετικά brands της εταιρείας. Το 2001 μεταπήδησε στην αγορά των τροφίμων, και συγκεκριμένα των γαλακτοκομικών προϊόντων, αρχικά στη ΔΕΛΤΑ Παγωτά και, στη συνέχεια στη Nestle, όπου παρέμεινε ως το 2010. 

Έχει διαχειριστεί διαφημιστικές καμπάνιες για μια τεράστια γκάμα προϊόντων, που έχουν διακριθεί τόσο για τη δημιουργικότητα όσο και για την αποτελεσματικότητά τους. 
 
Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί τα κοινά του κλάδου, έχοντας εκλεγεί στο ΔΣ του ΣΔΕ, συγκεκριμένα στη θέση της Ταμία, όπου εκτελεί τη δεύτερη θητεία της. 

SHARE: